Εναλλακτικοί τρόποι να οργανώσεις την ντουλάπα σου!


Η εποχή και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν καθόλου μια καλοφτιαγμένη και τακτοποιημένη ντουλάπα! Σε σκέφτομαι και σε καταλαβαίνω, για αυτό το λόγο σου προτείνω μερικές λύσεις που ίσως σε βοηθήσουν και σε βάλουν σε τάξη!

1.Άδειασε την ντουλάπα σου και κάνε την πιο απλή.

Αρχικά αποθηκεύσε τα ρούχα σου ανάλογα με την εποχή που τα φοράς. Αν ξεκαθαρίσεις τα ρούχα σου και συνεχίσεις να έχεις ακόμη πολλά πράγματα να βάλεις στη ντουλάπα σου τότε οι συμβουλές που ακολουθούν σίγουρα θα σε βοηθήσουν να βάλεις και τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι ο χώρος σου είναι περιορισμένος και το κάθε αντικείμενο που θα βάλεις μέσα θα πρέπει να είναι απαραίτητο και χρήσιμο.

2. Βάλε τα ρούχα που δεν είναι της εποχής και εκείνα που δε φοράς συχνά σε κάποιο άλλο μέρος, ιδνικά εξαφάνησε τα σε ένα μέρος εκτός ντουλάπας σε κούτες ή άλλες ντουλάπες αν έχεις την δυνατότητα. Η ιδέα είναι να διατηρήσεις τον χώρο της ντουλάπας σου μόνο για τα αντικείμενα που αγαπάς και που φοράς συχνά τη δεδομένη περίοδο. Κουτιά που μπορούν να μπουν κάτω από το κρεβάτι σου, για παράδειγμα, είναι ένας ωραίος τρόπος αποθήκευσης ή ακόμα και κάποιες παλιές βαλίτσες. Αν πραγματικά χρειάζεσαι επιπλέον χώρο, πάρε μερικές σακούλες κενού αέρος αποθήκευσης, αυτές οι σακούλες είναι η ιδανική λύση για να αποθηκεύσεις τα χειμωνιάτικα ρούχα, τα οποία συνήθως πιάνουν πολύ χώρο. Εκμεταλλεύσου κάθε χώρο του σπιτιού ακόμα και το σαλόνι αν αυτό είναι εφικτό και αν τα ρούχα εκεί μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

3.Αντικατέστησε τις πόρτες της ντουλάπας με κουρτίνες.

Οι κουρτίνες ανοίγουν ακόμη περισσότερο το χώρο σε σχέση με τις πόρτες και σου εξοικονομούν χώρο στον τοίχο, στα σημεία που θα άνοιγε η πόρτα. Μπορεί να μην σου φαίνεται μεγάλη η διαφορά, αλλά ακόμη και μερικά εκατοστά μπορεί να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς καλύτερα τη ντουλάπα σου και να σου δώσουν πιο έυκολη πρόσβαση σε κάποια σημεία.


4.Πρόσθεσε γάντζους και έναν συνδυασμό από κρεμάστρες, ράφια, κουτιά και κάδους.

Οι γάντζοι και οι ράβδοι είναι ιδιαίτερα βολικοί για να τακτοποιήσεις και να αποθηκεύσεις κάποια ρούχα που χρησιμοποιείς πιο συχνά. Πάντα να αφήνεις κάποια κενά, καθώς θα έχεις τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις για ένα ξεκαθάρισμα της τελευταίας στιγμής, να ετοιμάσεις τα ρούχα που θα φορέσεις την επόμενη μέρα ή να κρεμάσεις τα ρούχα που φόρεσες μόνο μια φορά. Οι γάντζοι είναι ιδιαίτερα βολικοί για τσάντες και μπουφάν/παλτό.

Επιπλέον διπλασιάζοντας τις ράβδους μέσα στη ντουλάπα, θα σου δώσει εκείνον τον επιπλέον χώρο που χρειάζεσαι μέσα για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις κι άλλους τρόπους αποθήκευσης, όπως ράφια και συρόμενους κάδους. Μετέφερε τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς συχνά σε ένα υψηλότερο ράφι και χρησιμοποίησε τα ανοιχτά ράφια και τους υψηλότερους κάδους για να αποθηκεύσεις με ευκολία πιο ευαίσθητα αντικείμενα. Τα κουτιά από τα παπούτσια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσεις μικρά αξεσουάρ (κάλτσες, καλσόν,κασκολ, μάλλινα καπελάκια, γάντια κλπ). Βάλε ετικέτες στα κουτιά για να θυμάσε τι έχεις αποθηκεύσει στο κάθε ένα.


5. Βελτίωσε την αποθηκευτική δύναμη με χωρίσματα. Τοποθέτησε χωρίσματα στα ράφια για να εξοικονομήσεις ακόμη περισσότερο χώρο αλλά και να τον διαχωρίσεις νοητά, μια τεχνική που χρησιμοποιούν πολλές fashion bloggers. Προσοχή, απέφυγε τα ξύλινα χωρίσματα καθώς πιάνουν περισσότερη έκταση, προτίμησε λεπτά ακρυλικά ή σιδερένια χωρίσματα.

6. Βγάλε τα ρούχα από την ντουλάπα.

Διάλεξε μια γωνία στο δωμάτιο, στο χολ ή στο δωμάτιο του γραφείου και μετέτρεψε τη σε αποθηκευτικό χώρο για τα ρούχα σου. Πρόσθεσε ένα ελκυστικό χρώμα και μια κρεμάμενη ράβδο και θα έχεις ότι χρειάζεσαι. Αν έχεις τη δυνατότητα, πρόσθεσε ένα ράφι πάνω ή κάτω από τη ράβδο για να μεγιστοποιήσεις τη δυνατότητα αποθήκευσης. Ουσιαστικά φτιάξε μια δική σου ντουλάπα εύκολα και πρακτικά. Απλά θυμήσου ότι τα ρούχα θα είναι εκτεθειμένα και θα φαίνονται, γι’ αυτό επέλεξε κάποια από τα καλύτερα σου κομμάτια (πχ σακκάκια, γούνες, παλτό και μάλλινα) και αποθήκευσε τα υπόλοιπα μέσα στη ντουλάπα ή στα συρτάρια.

7. Πρόσθεσε διακριτικούς επιπλέον χώρους αποθήκευσης.

Αν τα εκτεθειμένα ρούχα σε ράβδους δεν είναι του στυλ σου; Τότε επέλεξε να προσθέσεις κουτιά αποθήκευσης ρούχων επάνω στα ράφια. Τα καλάθια και οι κάδοι είναι ότι καλύτερο για να αποθηκεύσεις τα πουλόβερ, τα μπλουζάκια, τις κάλτσες, τις πιτζάμες, τα ρούχα του γυμναστηρίου και άλλα μαλακά αντικείμενα. Μην ξεχνας πως τα κουτία και ιδιαίτερα τα ράφια είναι πολύ ταση σαν διακόσμηση στα σπίτια.

8. Αγόρασε μια κινούμενη βάση ρούχων.

Μια κινούμενη βάση για ρούχα σου δίνει την επιλογή είτε να την αφήσεις έξω είτε να την κρύψεις σε κάποιο κρυφό σημείο όταν έχεις καλεσμένους (ή όταν την βαρεθείς!) Αν ασχολείσαι με κατασκευές, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου κινούμενη βάση στο μέγεθος που θέλεις χρησιμοποιώντας υδραυλικούς σωλήνες και εξαρτήματα που μπορείς να βρεις σε μαγαζί με σιδηρικά αλλίως θα βρείς πολύ φθηνές σε πολυκαταστήματα με είδη σπιτιου.

Πως σου φάνηκαν τα tips μας, μην ξεχνάς να μας κάνεις tag αν και εσύ εφαρμόσεις αυτά τα tips.

481 views0 comments

Recent Posts

See All