Κορωνοϊός! Δες την θετική πλευρά του και την επίδραση στην ζωή μας!

Σίγουρα ο περιορισμός δεν άρεσε ποτέ σε κανέναν, όμως υπάρχουν και αυτοί που καθησυχάστηκαν μιας και ο περιορισμός είναι ένα όπλο που μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση αυτού του ανελέητου ιού, που ήρθε να ταράξει τις ζωές μας!


Άραγε μάθαμε μέχρι τώρα να τα έχουμε όλα δεδομένα στη ζωή μας, ακόμα και το πιο απλό? Την ελευθερία μας? Και αν υπο άλλες συνθήκες κάποιος σε ρώταγε, τι θα ήθελες να κάνεις αύριο? εσύ θα έλεγες 'Να μείνω στο κρεβάτι όλη μέρα χωρίς δουλειά'! Τώρα που μπορούμε να το κάνουμε γιατί παραπονιόμαστε? Μήπως τελικά μάθαμε να ζητάμε αυτά που δεν μπορούμε να έχουμε? τα απαγορευμένα?


Νομίζω πως, σε κάποιο επίπεδο, ίσως αυτή η κατάσταση να έφερε κάποια θετικά στοιχεία στον καθένα μας ξεχωριστά που θα μας βελτιώσουν σαν προσωπικότητες.


1. Αρχικά συνειδητοποιήσαμε όλοι μας πόσο δεδομένα έχουμε κάποια πράγματα! Περα απο την ελευθερία μας (που μεταξύ μας ακόμα την έχουμε) μάθαμε να εκτιμάμε την οικογενειά μας,τα παιδιά μας, τους φίλους μας, το άλλο μας μισό, γιατί ο καθένας απο εμάς είναι μακρία απο κάποιον!Ισως πλέον γίνουμε πιο εκδηλωτικοί, να δείχνουμε τα συναισθήματα μας, να λέμε σ'αγαπώ και μου λείπεις γιατί στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει!Καταλάβαμε πως όσο πιεστική και κουραστική είναι η καθημερινότητά μας, αυτή είναι που μας κρατά ζωντανούς, ενεργούς και μας κάνει να εκτιμάμε τις απλές, καθημερινές στιγμές.
2. Είναι στιγμή να αναθεωρήσουμε, να περάσουμε περισσότερο χρόνο με την οικογενειά μας που μέσα σε μια πιεστική μέρα ίσως δεν βρούμε τον απαιτούμενο χρόνο να το κάνουμε. Να φάμε μαζί, να παίξουμε, να μιλήσουμε λίγο παραπάνω.. που ξέρεις ίσως να ανακαλύψουμε πως είναι πιο διασκαδαστικοί τύποι απο όσο νομίζαμε! Ας μην ξεχνάμε και τους παππούδες μας, μια κουβέντα θα τους δώσει μεγάλη χαρά. Ας μην αναφέρω πως μας παραδείδουν μαθήματα μαγειρικής, πόσοι απο εσάς ζυμώσατε ψωμί αυτές τις μέρες με τη γιαγιά???


3. Μπήκαμε στη κουζίνα, ανακαλύψαμε τον master chef που κρύβουμε μέσα μας, γίναμε πιο δημιουργικοί!


4. Οργανώσαμε ντουλάπες,βρήκαμε όσα δεν χρειαζόμαστε (και ίσως για κάποιον άλλο είναι πολύτιμα) καθαρίσαμε δωμάτια, σπίτια, κήπους! Πιο καθαρά και τακτοποιημενα σπίτια δεν είχαμε ποτέ!5.Δώσαμε περισσότερη σημασία και αγάπη στα ζώα μας!Κάνουν τόσες βόλτες, όσες δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα στη ζωή τους! Μπορεί για πολλούς να αποτελούν μια δικαιολογία για να βγούν έξω όμως αυτά το απολάμβάνουν και το δέχονται με χαρά!
6. Ποιος είπε πως χωρίς γυμναστήριο δεν μπορείς να γυμναστείς! Απειρα προγράμματα στο YouTube αλλά και online sessions απο επαγγελματίες μας παρέχονται δωρεάν και έτσι έχουμε άπειρο χρόνο για να γυμναστούμε (ίσως και περισσότερο απο πριν) και να μπούμε σε φόρμα!Ακόμα και για αυτούς που πριν δεν το έκαναν, ίσως να είναι η στιγμή να το κάνουν και να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους.
7.Αυτό που όλοι περίμεναμε να κάνουμε μέτα απο μια κουραστική μέρα στη δουλεία: καναπές και netflix! εεε τώρα μπορείς να το κάνεις όσο και όποτε θές.
8.We save money! Καμιά έξοδος, σημαίνει κανένα έξοδο! Φτιάξτε κομπόδεμα και χρησιμοποιήστε το για μελλόντικα αεροπορικά εισητήρια ήάλλα προσωπικά σου σχέδια που τόσο καιρό δεν κατάφερες να πραγματοποιήσεις!
9. Το περιβάλλον άρχισε και πάλι να ΄αναπνέει', λιγότερη μετακίνηση, λιγότερα καυσαέρια, καθαρότερη ατμόσφαιρα!Καλά νέα: η τρύπα του όζοντος άρχισε να κλείνει!Μπορεί τα πράγματα να φαίνονται 'σκούρα', αλλά πάντα να αναζητάτε την θετική πλευρά των πραγμάτων, γιατί πάντα υπάρχει! Είναι γεγονός, όλος ο πλανήτης έχει γίνει μια γροθιά, είμαστε μαζί σε αυτό και μπορούμε να το νικήσουμε, αρκεί να το πιστέψουμε! Μέσα σε αυτή τη μάχη που ξεκίνησε, μην ξεχνάτε να ζείτε την κάθε σας στιγμή γιατί η ζωή είναι στιγμές και πρέπει να τις ζούμε όλες όσο καλύτερα μπορούμε!Εξάλλου οπως λέει και το γνωστό τραγούδι «σφύριξε χαρούμενα μπορείς. Δες την θετική πλευρά της ζωής»

Και όσο μένετε σπίτι μην ξεχνάτε να μας στέλετε τις φωτογραφίες σας απο κάθε στιγμή και δραστηριότητα σας στο @karandosblog!

#stayhome #staysafe


238 views0 comments

Recent Posts

See All