Τι είναι η “Maskne” και πως να την αντιμετωπίσεις!

Updated: Oct 27, 2020

Οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι μας οφείλουμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας. Για αυτό το λόγο η χρήση μάσκας έχει γίνει καθημερινότητα μας και σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως η πολύωρη χρήση της έχει επιφέρει και πολλές δυσάρεστες επιπτώσεις.

Αν λοιπόν νομίζεις πως είσαι η μόνη που αυτό το διάστημα έχεις έξαρση ακμής, τότε κάνεις λάθος.


Η μάσκα είναι υπεύθυνη για αρκετές δερματικές παθήσεις με κύρια την ακμή γνωστή ως Maskne. Και αυτό διότι η μάσκα καλύπτει αρκετές ώρες τη μύτη και το στόμα μας με αποτέλεσμα η αναπνοή μας να προκαλεί την παγίδευση βακτηρίων και κατ' επέκταση την ανάπτυξη κόκκινων σπυριών, στίγματα και κοκκινίλες. Επιπλέον ένας άλλος λόγος είναι πως συνεχώς βγάζουμε την μάσκα (όπου δεν χρειάζετε) ακουμπώντας την σε διάφορες επιφάνειες ή βάζωντας την στη τσάντα. Με αυτό τον τρόπο η μάσκα παγιδεύει ακόμα περισσότερα μικρόβια και βρωμίες οι οποίες στη συνέχεια μεταφέρονται στο δέρμα μας.


Ποιές όμως είναι οι λύσεις σε αυτά τα προβλήματα? Εμείς σου βρήκαμε κάποιες λύσεις που αν τις ακολουθήσεις σίγουρα θα δείς αισθητή διαφορά.

Το πιο σημαντικό για να προλάβεις τον εθισμό και την εμφάνιση ακμής είναι να κρατάς το δέρμα σου πολύ καθαρό και ενυδατωμένο πριν εφαρμόσεις τη μάσκα και όταν την αφαιρέσεις. Πολύ καλά φυσικά προιόντα αλλά και συμβουλές για τη σωστή περιποιήση προσώπου μπορείς να βρείς στα CP Herbalist.

Πιο συγκεκριμένα σου προτείνουν το CP Fashial Spray που είναι ένα αντισυπτικό spray χωρίς αλκοόλ που καθαρίζει και ενισχύει βαθιά την επιδερμίδα χωρίς να την ξηραίνει.
Επίσης όσο περισσότερο μπορείς θα πρέπει να αποφεύγεις το make up γιατί όπως λένε και οι δερματολόγοι είναι κάτι που δυσκολεύει το δέρμα να αναπνέει ακόμα περισσότερο.

Θα πρέπει όμως να γίνεις ακόμα πιο προσεκτική στο πού ακουμπάς την μάσκα σου όταν τη βγάζεις. Η αλήθεια είναι πως είναι μια συνήθεια που δύσκολα μπορείς να αποφύγεις, ιδιαίτερα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας σου.

Εμείς λοιπόν δεν σου προτείνουμε απλά μια λύση, αλλά μια fashionable λύση. Ο πιο fashionable τρόπος να φορέσεις τη μάσκα σου χωρίς να την βγάζεις και να την ακουμπάς παντού είναι φορώντας την με αλυσίδα. Στην Sei Creation θα βρέις μια μεγάλη συλλογή απο mask chains που σου επιτρέπουν να φοράς την μάσκα σου με περισσότερο στύλ και ασφάλεια, έχοντας την συνεχώς μαζί σου.

Δες παρακάτω μερικές απο τις αγαπημένες μου και βρές ακόμα περισσότερες στη σελίδα.Λοιπόν δοκίμασε τις λύσεις μας και δώσε μας το feedback σου! Tag @karandosblog!

242 views0 comments

Recent Posts

See All