Τι είναι το face roller και γιατί να το εντάξεις στην skin care routine σου!

Θα το έχεις ακούσει ή σίγουρα θα το έχεις δεί στο διαδύκτιο ή στο instagram. Το τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να απογειώνεται στον κόσμο της φυσικής ομορφιάς και είναι ίσως ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στην ρουτίνα ομορφιάς. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείτε ευρέως σε μια skin care routine και δεν είναι άλλο απο το face roller.

Πρόκειτε για ένα εργαλείο μασάζ προσώπου και είναι κατασκευασμένο με μια συγκεκριμένη πέτρα (νεφρίτη ή χαλαζία) η οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το δερμα αφού έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι φυσικά δροσερή στην αφή και εξαιρετικά αποτελεσματική στη μείωση του πρηξίματος των ματιών και του προσώπου διότι συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και ελαχιστοποιεί περαιτέρω και την ερυθρότητα της επιδερμίδας. Δρά άμεσα & αποτελεσματικά κατά των μαύρων κύκλων, κάτι που ταλαιπωρεί αρκετές απο εμάς.

Είναι σαν να κανεις ένα βαθύ μασάζ στον ιστό του προσώπου, και με αυτό τον τρόπο χαλαρώνει και μειώνει την ένταση των μυών. Τέλος το μασάζ με το face roller αντιμετωπίζει σημαντικά την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών και παρόλο που δεν μπορεί να τις ξεφορτωθεί εντελώς, μπορεί πραγματικά να τις μειώσει. Επιπλέον συμβάλει στην ανόρθωση του οβάλ, στη φυσική παραγωγή κολλαγόνου & ελαστίνης και επιτυγχάνει άμεση λεμφική αποστράγγιση.

Τα περισσότερα roller έχουν δύο άκρα: η μεγαλύτερη πλευρά χρησιμοποιείται για τις μεγαλύτερες περιοχές του προσώπου (μάγουλα, σαγόνι, μέτωπο) και η μικρότερη πλευρά χρησιμοποιείται για μικρότερες περιοχές του προσώπου (κάτω από τα μάτια, τα φρύδια κλπ.).

Η κίνηση γίνετε πάντοτε προς τα πάνω και προς τα έξω από το κέντρο του προσώπου έτσι ώστε να διεγείρει το υγρό να ρέει στα σωστά κανάλια και μακριά από περιοχές που μπορεί να τείνει να μένει.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι τα σωματίδια σκόνης και διάφορα άλλα υπολείμματα (από serum, κρέμες ακόμα και το φυσικό λάδι του προσώπου μας) μπορούν να συγκεντρωθούν στο face Roller και είναι κάτι που δεν θέλουμε , διότι μπορεί να μεταφέρουμε στην καθαρή επιδερμίδα μας ρύπους & βακτήρια. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να το καθαρίζουμε μετά απο κάθε χρήση, είτε με οινόπνευμα, είτε σαπούνι και νερό, είτε αλάτι και νερό.

Το εργαλείο αυτό είναι πολύ βοηθητικό και απαραίτητο στην καθημερινή περιποίηση του δέρματος μας και θα το καταλάβετε απόλυτα όταν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε τακτικά. Aν έχετε ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα με μαύρους κύκλους και πρηξίματα, τοποθετήστε το Roller στο ψυγείο 2 λεπτά πριν από κάθε χρήση! Εαν ήδη δεν το χρησιμοποιείς τότε ξεκίνα και θα με θυμηθείς, θα το λατρέψεις!


154 views0 comments

Recent Posts

See All