Ψωνίζοντας second-hand θησαυρούς!

Τα τελευταία χρόνια το second-hand και vintage shopping έχει λάβει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος αποφασίζει να δώσει μία ακόμα ευκαιρία σε ρούχα από δεύτερο χέρι.


Το «thrifting» είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσει κανείς μοναδικά κομμάτια που δεν θα φοράει κανείς άλλος και πολλές φορές μπορείς να βρείς ρούχα από γνωστούς σχεδιαστές και brands σε πολύ χαμηλές τιμές. Το να αγοράζει κανείς second-hand ρούχα και αξεσουάρ είναι μία εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον συνήθεια και με αυτό τον τρόπο συνεισφέρεις στην βιώσιμη μόδα όπου λιγότερα αγαθά απορρίπτονται και περισσότερα επαναχρησιμοποιούνται!


Χρησιμοποιώντας μερικές εύκολες τεχνικές, μπορεί κανείς να δημιουργήσει μία κομψή γκαρνταρόμπα από second-hand ρούχα και αξεσουάρ, δίνοντάς τους νέα ζωή και αποτρέποντάς τα από τα να καταλήξουν σε κάποιον χώρο υγειονομικής ταφής. Με τέτοια κομμάτια είναι εύκολο να ντυθείς με στυλ και πάνω απο όλα να είσαι διαφορετική.

Και σε αυτό το σημείο ίσως να σκέφτεσαι πως είναι αδύνατον να βρείς κομμάτια που να σου ταιριαζουν γάντι. Είτε κάτι είναι καινούριο, δεύτερο-χέρι ή vintage, πρέπει να σας κάνει απόλυτα. Μερικά κομμάτια μπορεί να μην σας κάνουν πολύ καλά, ωστόσο, αν μία μικρή ραφή έχει φύγει, δεν σημαίνει πως το ρούχο είναι άχρηστο. Εάν είσαι φανατική/ός αυτών των μαχαζιών τότε η μοδίστρα είναι η καλύτερή σας φίλη. Για απλές αλλαγές, όπως να ράψετε ένα σκίσιμο ή να στενέψετε ένα παντελόνι, μπορείτε να το πάτε σε μια ειδικό και να το επιδιορθώσετε ή να το προσαρμόσετε ανάλογα.

Μην ξεχνάς πως ανακύκλωση δεν κάνεις μόνο εαν αγοράζεις second-hand ρούχα και αξεσουάρ αλλά και όταν δίνεις. Αν έχετε ρούχα στην γκαρνταρόμπα σας που δεν φοράτε και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, τότε μπορείτε να τα πουλήσετε και έστι θα κάνετε χώρο για τις νέες σας προσθήκες και φυσικά θα ενισχύσετε το budget σας. Θυμηθείτε, αυτό που για κάποιους είναι άχρηστο για κάποιους άλλους είναι θησαυρός!

Τόσο στο internet όσο και στο instagram μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά online thrift shop όπως το @Trashhland που έχει δημιουργηθεί πρόσφατα και που ολα τους σε παροτρύνουν να ανακυκλώσεις και να κάνεις restyle την ντουλάπα σου συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και στην ανακλυκλωση.

Εσείς έχετε αγοράσει ποτέ απο second hand μαχαζιά?

Αν ναι δείξε μας κάνοντας μας tag @karandosblog.

274 views0 comments

Recent Posts

See All