5 απλά βήματα για να αναβαθμίσεις και να κάνεις πιο φωτεινό τον χώρο σου !

Νομίζω πως όλοι το ξέρουμε πως ένας φωτεινός χώρος μπορεί να μας αλλάξει το mood και να μας κάνει να αισθανθούμε πιο ωραία. Ειδικά αυτή την περίοδο που οι περισσότερες ώρες της ημέρας μας είναι στο σπίτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μας εμπνέει αυτός ο χώρος και να μας φτιάχνει τη διάθεση.


Αν ο χώρος σου είναι σκοτεινός και αυτό σε ρίχνει, μην ανησυχείς! Σου βρήκα 5 απλά tips για να τον αναβαθμίσεις και να "φέρεις" περισσότερο φως σ' αυτόν.


5 tips για να ακολουθήσεις:


1. Πρόσθεσε καθρέφτες


Ένας καθρέφτης μπορεί να κάνει το σπίτι σου να φαίνεται πιο φωτεινό ειδικά αν επιλέξεις την σωστή θέση. Προτίμησε να τοποθετήσεις τον καθρέφτη σου απέναντι από τα παράθυρα, έτσι ώστε να πετύχεις την σωστή ανάκλαση σε όλο το σπίτι σε συνδυασμό με το φυσικό φως. Θα νιώσεις αμέσως τη διαφορά μιας και το φως στο χώρο σου θα πολλαπλασιαστεί και το σπίτι σου θα γίνει και πιο όμορφο.

2. Βάλε τεχνητό φωτισμό


Μπορεί να μην είσαι τόσο τυχερή όσον αφορά τον φυσικό φωτισμό στο σπίτι σου, όμως μην σκας υπάρχει λύση. Πρόσθεσε περισσότερα φωτιστικά της επιλογής σου στο χώρο σου είτε πρόκειται για φωτιστικά οροφής ή δαπέδου. Ταυτόχρονα, φρόντισε να αντικαταστήσεις τις λάμπες κίτρινου χρώματος με ανοιχτόχρωμες, άσπρες LED λάμπες. Έτσι, θα γίνει το σπίτι σου φωτεινότερο και θα σου δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα θετική διάθεση!

3. Πρόσθεσε κομμάτια με μεταλλικές λεπτομέρειες


Ως γνωστόν, τα μεταλλικά στοιχεία και ειδικά σε χρύσες αποχρώσεις αποτελούν την τέλεια ιδέα για ένα μοντέρνο χώρο. Εκτός από το ότι μπορούν να κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται πιο elegant και λαμπερό, μπορείς να πετύχεις τον τέλειο φωτισμό μιας και οι μεταλλικές λεπτομέρειες τους αντανακλούν το φως που πέφτει πάνω τους. Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις την αγαπημένη σου πολυθρόνα με χρυσές λεπτομέρειες ή ακόμη ένα φωτιστικό με μεταλλικά στοιχεία. Προσοχή, να μην το παρακάνεις !

4. Διακόσμησε το σπίτι σου με φυτά/λουλούδια


Ναι, καλά κατάλαβες! Τα αγαπημένα σου λουλούδια σε έντονα χρώματα μπορούν να δώσουν φως στον χώρο σου και να σου αλλάξουν τη διάθεση. Βάλε στο αγαπημένο σου βάζο χρωματιστές τουλίπες και πίστεψέ με θα κάνουν τον χώρο σου να μοιάζει πιο φωτεινός. Αν πάλι τρελαίνεσαι για τα αγαπημένα σου φυτά και ανησυχείς για το πως θα επιβιώσουν σε ένα σκοτεινό σπίτι χωρίς το απαραίτητο φυσικό φως, σου βρήκα την λύση. Πάρε φυτά όπως η δράκαινα και η σανσεβιέρα, τα οποία δεν χρειάζονται ιδιαίτερα το φως του ήλιου. Θα δώσουν ζωή και χρώμα στο σπίτι σου!

5. Διάλεξε λεπτές κουρτίνες


Οι κουρτίνες πλέον αποτελούν τάση στα περισσότερα σπίτια. Επωφελήσου, λοιπόν, την νέα τάση και αντικατέστησε τις βαριές και σκουρόχρωμες κουρτίνες σου με πιο λεπτές και ανοιχτόχρωμες για να αναδείξεις τον χώρο σου. Έτσι, θα μπαίνει καθημερινά το φυσικό φως του ήλιου και θα φαίνεται και ο χώρος σου ακόμη μεγαλύτερος.Εσύ, από πού θα αρχίσεις;

Κάντε μας tag στο @karandosblog να δούμε τις δικές σας αλλαγές!


220 views0 comments

Recent Posts

See All