5+1 Λόγοι για να εντάξεις την άσκηση στη ζωή σου!Αν δεν έχεις βάλει ακόμα την άσκηση στη ζωή σου, Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνεις!

Είμαι σίγουρη ότι έχεις ένα σωρό υποχρεώσεις (όπως όλοι μας) τις οποίες πρέπει καλύψεις και είναι κατανοητό αφού αυτό ζητά η καθημερινότητα!

Μέσα σε όλα αυτά που έχεις να κάνεις ίσως η γυμναστική είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόσουν.

Κατά βάθος όμως ξέρεις ότι η άσκηση είναι πολύ σημαντική και πως μόνο καλά μπορεί να σου προσφέρει!

Πάμε να δούμε λίγους από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γυμνάζεσαι!

1. Δυναμώνει τα οστά

Δυνατά οστά ισοδυναμεί με καλή υγεία, ευελιξία και ευκινησία!

Η γυμναστική έχει την ιδιότητα να βοηθά σημαντικά στην δημιουργία γερών κοκάλων που μπορεί να μειώσει ή ακόμα και να αποτρέψει οποιοδήποτε τραυματισμό η κάταγμα.2. Βελτιώνει την διάθεση

Η άσκηση δεν ωφελεί μόνο το σώμα αλλά και την ψυχική σου υγεία! Είναι γνωστό πως η άσκηση μπορεί να σου «φτιάξει» την διάθεση στο πί και φί και να μειώσει τα συμπτώματα κατάθλιψης!

Συστήνεται επίσης για αντιμετώπιση της αϋπνίας (συνήθως τις πρωινές ώρες) ενώ μπορεί επίσης να αυξήσει την ικανότητα συγκέντρωσης και να σε ενισχύσει στο multitasking!3. Μειώνει το άγχος

Ναι όπως το ακούς! Η άσκηση έχει και αυτήν την μαγική ιδιότητα! Όσο πιο ενεργός είσαι τόσο πιο πολύ μαθαίνεις να ελέγχεις το μυαλό, το σώμα σου, τις αντιδράσεις σου στις καθημερινές δραστηριότητες και υποχρεώσεις που πρέπει να διεκπεραιώσεις! Επίσης έχει θετικές επιπτώσεις όσον αφορά τον έλεγχο της αναπνοής και στον ρυθμό των καρδιακών σου παλμών κατά την διάρκεια ξεκούρασης.


4. Αυξάνει τον μεταβολισμό

Θέλεις να χάσεις πιο γρήγορα, πιο εύκολα και με έναν υγιή τρόπο κιλά; Εδώ είσαι! Η γυμναστική έχει την ιδιότητα να αυξάνει τον μεταβολισμό και να επιταχύνει την διαδικασία καύσης λίπους στο σώμα! Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι, αν γυμνάζεσαι σε καθημερινή βάση έχεις μικρότερη έως ελάχιστη πιθανότητα να εμφανίσεις οποιαδήποτε προβλήματα μεταβολισμού όπως είναι ο διαβήτης!